Aanpassingen beoordelingen

Tegenwoordig vergelijken we producten en diensten online. Het raadplegen van beoordelingen als basis voor de betrouwbaarheid van een organisatie is daarmee een steeds belangrijker instrument geworden in ons aankoopproces. Uit een onderzoek blijkt dat 88% van de mensen online beoordelingen van andere consumenten net zo vertrouwen als de aanbevelingen van bekenden, de bekende mond-op-mond reclame. In marketingtermen bekend als WOM, Worth of Mouth.

Om voorop te lopen met de kwaliteit van de beoordelingen hebben we onlangs het systeem geïntroduceerd dat men kan kiezen voor registratie bij een beoordeling of dat men kiest om bewust anoniem te blijven. Bezoekers die beoordelingen van een bedrijf lezen krijgen standaard alle beoordelingen te zien maar kunnen ook kiezen om enkel beoordelingen te lezen van geregistreerde gebruikers.  Deze gebruikers kunnen hun profiel invullen met daarbij een korte intro, tevens is te zien welke recensies ze nog meer hebben geplaatst. Ook social medial inks zijn te koppelen zoals facebook, linkedin en twitter. Ook kunnen vaste beoordelaars punten verdienen zodat hun status kan veranderen van beginner, gevorderde of zelfs expert. Op deze manier is het voor een bezoeker sneller duidelijk wie een beoordeling geeft. Een bezoeker  zal toch een bepaalde waarde aan en beoordeling hangen zoals hoe betrouwbaar is de persoon die dit geschreven heeft en plaatst deze bijvoorbeeld vaker beoordelingen.

Deze week hebben we weer een update uitgevoerd om weer een stapje verder te gaan. Voorheen werd iedere beoordeling voorzien van een plaatje zoals u hiernaast ziet. Indien een persoon bij gravatar.com een foto voor zijn profiel heeft aangemaakt, dan wordt automatisch deze getoond of men kan bij haar of zijn profiel een eigen pasfoto uploaden.

Keuze man of vrouw

Met deze nieuwe update hebben we de keuze “Man” of “Vrouw” toegevoegd bij iedere recensie. De bestaande beoordelingen zijn handmatig aangepast zodat iedereen nu direct kan zien of de beoordeling door een man of vrouw geplaatst is. Niet enkel ziet dit er frisser en beter uit, het heeft ook zo zijn voordelen. Om een voorbeeld te geven; Een man leest de beoordelingen van een pedicure, dan zal hij graag de recensies van mannen willen lezen daar deze hem het meeste interesseren.

Beoordelingen worden steeds belangrijker, continue zijn we bezig om te zien waar verbeteringen gemaakt kunnen worden. Zo kan in het systeem iedereen ook reageren op een beoordeling, niet enkel een andere bezoeker maar ook het beoordeelde bedrijf. Ook kunnen andere bezoekers een beoordeling van iemand anders als “nuttig” aanvinken. Iedere maand ontvangen we meer beoordelingen, niet enkel negatief zoals vaak gedacht wordt, ook willen mensen graag hun verhaal kwijt als een bedrijf goede service verleent, exact waar het systeem voor bedoeld is.

Binnenkort vast weer meer updates voor een onderdeel wat steeds steeds belangrijk wordt bij het kiezen van de juiste organisatie als u een nieuwe product of dienst wilt afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *