Transport, opslag en mobiliteit

 

 

In de branche auto’s en (motor)fietsen zijn 40.000 bedrijven actief. Dit zijn bedrijven in de groothandel en detailhandel van de verkoop en reparaties van fietsen, bromfietsen en auto’s, benzinestations, auto-onderdelen en het slepen van auto’s en vrachtwagens.

Nederland vervoert als exportland veel goederen over de weg, het water en over en het spoor. In de branche goederenvervoer zijn meer dan 8.000 bedrijven actief. De omzet van de wegtransport blijft stijgen voornamelijk door volumegroei. Daarbij is het snel en op tijd goederen leveren aan winkels en bedrijven zeer belangrijk voor de gehele economie.

In de branche personenvervoer zijn 16.000 bedrijven actief. Personenvervoer bestaat uit taxibedrijven, busvervoer, treinvervoer en vervoer van personen door de lucht en over water. Taxibedrijven zijn goed voor twee derde deel van de omzet van deze sector. De omzet van taxibedrijven bedraagt jaarlijks 1.5 miljard euro waarbij wekelijks iedere week meer dan een miljoen passagiers worden vervoerd. De taxibranche ondervindt op dit moment al veel concurrentie van nieuwe aanbieders als Uber en Smart Cab. Zaken als zelf rijdende taxi’s zonder chauffeur en de opkomst van de deelauto komen daar later nog bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *