Crass Community

Crass Community

user-review-update

 

De Crass Community is er om elkaar te helpen. Hoe ben jij geholpen in die schoenenwinkel? Was het eten goed in dat restaurant? Mijn artikel kreeg ik defect per post toegestuurd, hoe ging de leverancier daarmee om? Op deze manier van kennis en ervaring uitdelen helpt mensen om een keuze te maken als zij een product of dienst zoeken. Naast het feit dat je anderen helpt kan je met ons platform automatisch punten verdienen. Wat kun je met deze punten en hoe werkt het? dat kun je hier lezen;

Schrijf beoordelingen en verdien punten

Het is mogelijk om op verschillende manieren aan punten te komen. Door het schrijven van goede beoordelingen kan je veel punten verdienen. Een duidelijke en goede beoordeling levert meer punten op doordat mede andere leden je beoordeling als nuttig kunnen bestempelen. Hoe meer nuttige stemmen je beoordeling krijgt hoe meer punten jij verdiend!

Actie Punten
Beoordeling plaatsen 50 punten
Foto plaatsen 25 punten
Nuttige beoordeling 1 punt

Verzamel zoveel mogelijk punten en wordt een expert


Level Titel Punten
Level 7 Expert 25.000
Level 6 Pro 10.000
Level 5 Gevorderde 5.000
Level 4 Ervaren 2.500
Level 3 Bekwaam 1.000
Level 2 Beginner 500
Level 1 Starter 100
Er zijn 7 verschillende niveaus, beginnend met “Starter” tot uiteindelijk de status “Expert”. Deze titels kunt u verdienden door bedragen te leveren in onderstaande meer dan 150 bedrijfsgidsen in onderstaande branches:

 

“U kunt dus op uw vakgebied uw ervaringen en kennis delen en door de community gezien worden als pro of expert op dit gebied.”


Beoordelingen, betrouwbare referenties

Beoordelingen websitesTegenwoordig vergelijken we producten en diensten online. Het raadplegen van beoordelingen als basis voor de betrouwbaarheid van een organisatie is daarmee een steeds belangrijker instrument geworden in ons aankoopproces. Uit een onderzoek blijkt dat 88% van de mensen online beoordelingen van andere consumenten net zo vertrouwen als de aanbevelingen van bekenden, de bekende mond-op-mond reclame. In marketingtermen bekend als WOM, Worth of Mouth.
(onderzoek BrightLocal Local Consumer Review Survey 2014. )

U heeft dus maar één account nodig als u wilt laten weten hoe lekker u gegeten heeft, hoe uw tuin is aangelegd of als u uw mening wilt geven over het aanschaffen van een nieuwe bril. En omdat een foto meer zegt dan woorden kunt u bij de beoordelingen ook uw foto’s plaatsen.


Zelf meedoen!

Iedereen met een account bij Crasmedia kan hier nu eenvoudig aan meedoen. Crasmedia b.v. exploiteert meer dan 150 verschillende gidsen die specifiek gemaakt zijn voor iedere branche. U kunt uw mening geven over uw bakker, uw supermarkt, over het aanleggen van uw tuin of de werkzaamheden van uw makelaar. U hoeft geen apart account aan te maken als u wilt laten weten hoe lekker u gegeten heeft of uw mening wilt geven over het aanschaffen van een nieuwe bril. Één account volstaat. En omdat een foto meer zegt dan woorden kunt u bij de beoordelingen nu ook uw foto’s plaatsen.

Betrouwbaarheid

Als u zelf op zoekt bent naar een kapper of stukadoor dan kunt u dat natuurlijk snel via onze gidsen doen. U kunt bij iedere branche uw zoekopdrachten verfijnen aan de hand de specifieke eigenschappen. U weet hierdoor snel welke organisatie u de diensten of producten kunnen leveren, maar zijn deze ook betrouwbaar? Dan kunt u zelf ook gebruik maken van de beoordelingen van anderen. De kracht hiervan is dat een heleboel ervaringsdeskundigen meer weten dan de mening van één specialist of de statements die de organisaties over hun zelf maken.
Beoordelingen zijn een zeer waardevol middel en geven consumenten inzicht in de mening van anderen over een product of dienst. Maar hoe betrouwbaar zijn de beoordelingen of beoordelaars zelf? Hiervoor is mede dit programma opgezet. Naast de profielpagina de we voor iedereen aanmaken krijgt u punten voor iedere beoordeling of voor eventuele foto’s die u plaatst of bij het beoordelen van andermans beoordelingen. Hiermee kan iemand anders gelijk zien wie de beoordeling geplaatst heeft.
Via het puntensysteem start men als “starter” en kan men zijn of haar status uitbouwen tot “expert” in desbetreffende branche. We hebben een open en transparant systeem voor ogen. Een ieder moet duidelijk inzicht hebben in de betrouwbaarheid van de gegeven beoordelingen. Enkel beoordelingen onder een synoniem en zonder inzicht in andere beoordelingen kunnen een verkeerd beeld geven zoals beoordelingen van een eigenaar zelf of juist die van een concurrent. Speciaal voor de beoordelingen hebben we een beoordelingsregelement uitgeschreven waaraan men zich heeft te houden voor eerlijke en objectieve meningen.

Voor bedrijven

De consument weet vaak meer van uw product, klantgerichtheid en service af dan uzelf en deelt die informatie graag met anderen. De consument is hiermee krachtiger dan ooit. Deze vorm van ervaringen delen heeft een hoog vertrouwensniveau. Het is content door klanten geschreven en zoals al eerder vermeld, gericht om potentiële klanten in hun aankoopproces te beïnvloeden en / of te adviseren. Ieder bedrijf heeft bij ons dan ook de mogelijkheid om te reageren op de beoordelingen. Hiermee ontstaat een eerlijk proces en kan men bij een goede recensie een bedankje geven of bij een negatieve recensie ook de andere kant van het verhaal vertellen of direct een oplossing bieden.
Een voorbeeldreactie op een klant die ontevreden is over de levering van een product kan zijn.

“Bedankt voor uw beoordeling. Het spijt ons ook dat er een beschadiging was aan het product. Wij streven na om ieder product goed te controleren alvorens deze wordt toegezonden, helaas is dat in uw geval niet goed nagekomen. Neemt u a.u.b. contact met ons op zodat wij uw kosteloos een nieuwe product kunnen toesturen.”

Andere consumenten kunnen bij de oplossing van een negatieve beoordeling dit juist als heel positief ervaren. Bij iedere organisatie worden fouten gemaakt maar het gaat om de manier waarop een organisatie bereidt is dit op te lossen. De online consument heeft het dus steeds meer voor het zeggen.
Via ons platform kan iedere klant zijn of haar ervaring ventileren. U als bedrijf kan daar zelf ook van profiteren. Potentiële leads zullen sneller voor uw bedrijf kiezen door de mate van vertrouwen en verwachtingen die met klantenbeoordelingen gecreëerd worden. Streef naar een ideale klantenservice. Dat zorgt voor tevreden klanten, voor gratis reclame en verbetert het imago van uw bedrijf. Zorg ook dat uw product of dienst steeds blijft optimaliseren vanuit de gebruikservaringen van uw klanten en word of blijf zo een sterk merk. Hierdoor willen consumenten graag fan worden en blijven van je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *