Vergroot je vindbaarheid

Iedere bedrijfsgids heeft zijn eigen specifieke zoekmachine. Dit is het meest gebruikte onderdeel van de website. Bezoekers maken hier hun selectie en kiezen uit zoekresultaten en kunnen daarna nog meer filters instellen. Hoe positioneert u uw bedrijfspagina hoog in deze zoekresultaten? In dit artikel vertellen wij u de belangrijkste criteria voor de vindbaarheid in de zoekmachine.

vindbaarheid01

Claimen van je pagina

Allereerst dient u uw bedrijfspagina aan te melden als deze nog niet op de bedrijfsgids staat. Mocht uw bedrijf al wel vermeld staan dan kunt u eenvoudig de gegevens aanpassen.  Bedrijven die hun gegevens valideren door hun bedrijf te claimen worden vanzelf als kwalitatief beter en dus relevanter beschouwd. Zorg ervoor dat je gegevens compleet zijn en dat u een beschrijving van uw bedrijf toevoegt.

Openingstijden

Nu we steeds vaker onderweg zoeken via onze mobiele telefoon is het van groot belang dat de openingstijden correct zijn ingevuld. Mobiele gebruikers zoeken steeds vaker naar de dichtstbijzijnde winkel die nu open is. Vul daarom uw openingstijden in. Bezoekers kunnen aangeven of een winkel open is of open is op een bepaalde tijd. Indien uw openingstijden vermeld staan zullen deze hoger scoren in de zoekresultaten.

Eigenschappen

Zeer belangrijk is het onderdeel eigenschappen. Dit heeft de grootste impact in de zoekresultaten.  Hier geeft u bijvoorbeeld als kapper aan welke specialisten u in dienst heeft, welke producten u verkoopt, wat uw specialisme is of hoe toegankelijk uw kapsalon is.

vindbaarheid02De eigenschappen zijn heel eenvoudig met aan te vinken en dus zo in te vullen en worden gelijk opgenomen in de zoekmachine. Mist u bepaalde eigenschappen dan kunt u dit aangeven via het aanmeldformulier, wij beoordelen dan of we deze dan als standaardfilter kunnen toevoegen.

Foto’s

U kan uw foto’s plaatsen in de fotogalerij. Op deze manier kan ieder bedrijf, of deze nu wel of niet een website heeft, een mooie visuele presentatie van haar diensten en/of producten laten zien. Standaard kan ieder bedrijf 8 foto’s plaatsen. Dit geeft direct een impressie van uw bedrijf, product of winkel.  Plaatst u geen foto’s dan laten we bij uw bedrijf in bijvoorbeeld de zoekresultaten alleen een plattegrond plaatje op de kaart zien. Dat is natuurlijk niet heel relevant voor de klant. Niet relevant voor de klant is dan ook minder relevant voor de zoekmachine en dus minder goed voor de ranking in de zoekresultaten.

Social media

Vul bij de social media uw gegevens in, hierdoor worden berichten uit Facebook en Twitter direct getoond op uw bedrijfspagina.

Reviews

Voor iedere bedrijfsgids is een specifiek beoordelingssysteem opgezet.  Klanten kunnen daar hun reactie kwijt. U kunt als bedrijf daar ook direct op reageren. Daarbij worden de “sterretjes” die uw bedrijf krijgt worden door Google overgenomen in de zoekresultaten. Hierdoor is een klant sneller geneigd door te klikken en de beoordelingen te bekijken om vervolgens door te klikken naar uw website. Daarbij kan het ook nog eens de ranking van uw eigen site positief beïnvloeden.

vindbaarheid03

Tot slot

Het claimen of aanmelden van uw bedrijf en het invullen van de gegevens kost u niet veel tijd en is erg eenvoudig. Heeft u hulp nodig dan kun onze helpwizard altijd nog inschakelen die u stap voor stap door alles heen laat lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *