Lancering dierenspeciaalzaken-dierenwinkels.nl

Nieuwe website online

We horen graag van onze bezoekers wat zij wel of niet als prettig ervaren maar ook welke onderwerpen ze nog missen  Hiervoor houden we een paar keer per jaar enquêtes onder zowel onze bezoekers als aangesloten organisaties zodat we dit nauwkeurig kunnen meten. Mede hierdoor hebben we deze maand een nieuwe website aan onze portfolio toegevoegd, namelijk dierenspeciaalzaken-dierenwinkels.nl De website valt onder de branche “detailhandel non-food” in de categorie “algemeen”.

Tot de dierenspeciaalzaken worden winkels gerekend met de volgende assortiment:

  • Verkoop van gezelschapsdieren
  • Dierenvoeding
  • Dierenbenodigheden
  • Dierengeneesmiddelen/medicijnen
  • Bestrijdingsmiddelen
  • Onderhoudsproducten

Het bovengenoemde assortiment is ook vaak te vinden in tuincentra met een afdeling dierenbenodigheden. Deze winkels waren al vermeld op onze specifieke bedrijvengids tuincentra. Wel hebben we fabrikanten en groothandels van dierenbenodigdheden meegenomen waarop gefilterd kan worden. Hiermee komen wij uit op een totaal van 2.197 dierenspeciaalzaken, fabrikanten en groothandels in dierenbenodigdheden.

Zoekmachine dierenspeciaalzaken
Zoals bij al onze gidsen hebben wij een gespecialiseerde zoekmachine gemaakt zodat snel de juiste dierenwinkel gevonden is. Naast het filteren op postcode of woonplaats kan men kiezen uit assortiment, voeding, dieren, betaalmogelijkheden, abonnementenservice, leverings- en retourvoorwaarden en of een dierenspeciaalzaak onderdeel is van een winkelformule of keten. Via de bedrijfspagina’s heeft men een universele weergave en kan men vaak in één oogopslag zien wat een dierenspeciaalzaak te bieden heeft.

Beoordelingen
Bij de beoordelingen kan de consument een oordeel geven over de service, het assortiment, de communicatie, de prijs, de informatie op de website en de kwaliteit van de dierenspeciaalzaak.

Volop kansen
Het jaar 2014 is niet voor iedere dierenspeciaalzaak succesvol geweest. Desalniettemin zijn er ook dierenspeciaalzaken die flink gegroeid zijn. Als men kijkt naar het totaal aantal gezelschapsdieren in Nederland ten opzichte van 2010 dan zien we dat deze met ruim 13% is toegenomen tot ongeveer 33,5 miljoen dieren. Vooral konijnen, zang- en siervogels en reptielen zorgen voor deze toename. Het aantal katten nam juist met 10% af terwijl de hondenpopulatie gelijk bleef. Er zit dus nog steeds groei in de markt al wordt deze steeds meer bedient door online webshops of winkels waar je online kan bestellen. De sterkste stijging is dan ook te zien bij bedrijven die zich voornamelijk bezighouden met de online verkoop van voeding en accessoires voor huisdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *