Lancering viswinkels.nu

Nieuwe website online

viswinkel
Logo van www.viswinkels.nu

Afgelopen maand hebben we een nieuwe website aan onze portfolio toegevoegd, namelijk www.viswinkels.nu. De website viswinkels.nu valt onder de branche “food” in de categorie “speciaalzaken”. Afgelopen jaren is er een daling geweest in deze sector voor veel speciaalzaken zoals slagerijen, groenteboeren en poeliers. Dit in tegenstelling tot de speciaalzaken in buitenlandse voeding en in het bijzonder de viswinkel. Het aantal gespecialiseerde viszaken is de afgelopen 8 jaar is maar liefst met 27% procent toegenomen. In 2007 telde Nederland 650 viswinkels, in 2014 was dit aantal toegenomen tot 815.  De groei zet verder door, in 2015 zijn er tot nu toe alweer 30 viswinkels bijgekomen. Op onze website hebben we naast viskramen en viswinkels ook visrokerijen en groothandels meegenomen daar ook daar steeds meer mogelijkheden zijn tot het direct nuttigen van verse vis. Hiermee komen wij uit op een totaal van 1.244 viszaken.

Centraal Bureau voor Statistiek

Ontwikkeling-aantal-voedselspeciaalzaken-2007-2014-15-06-18Bron: CBS

Zoals in de afbeelding van het CBS hierboven te zien is, is er een stijging in het aantal winkels voor natuurvoeding, bakkerijen, banketbakkerijen, kaasboeren en buitenlandse voeding. De stijging van het aantal viswinkels is het grootst.

Zoekmachine viswinkels
Zoals bij al onze gidsen hebben wij een gespecialiseerde zoekmachine gemaakt zodat snel de juiste viswinkel gevonden is. Naast het filteren op postcode of woonplaats kan men kiezen uit assortiment, vissoorten, keurmerken, eetmogelijkheden, voorzieningen en uit welke visgebieden de aangeboden vis komt.

Beoordelingen
Bij de beoordelingen kan de consument een oordeel geven over de kwaliteit, het productaanbod, de klantvriendelijkheid, de prijs, de deskundigheid en de hygiene van de viswinkel.

Groei zet door
Alhoewel nog veel vis verkocht word via supermarkten is vis voor een supermarkt een lastiger product dan brood, kaas of groenten. Het aanbod is sterk afhankelijk van de vangst, een aparte afdeling vereist specialistisch personeel en de supermarkt heeft waarschijnlijk liever niet de vislucht in de winkel daar deze in een viswinkel er natuurlijk bij hoort.  Daarbij kiezen veel mensen voor de speciaalzaak voor de versheid en smaak. Wij zien de groei van deze speciaalzaken dan ook nog verder toenemen in de komende jaren. Zeker voor speciaalzaken die de verkoop van verse vis combineren met het direct nuttigen van een broodje of warme vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *